Дачић: Ми смо настављачи идеје братства и јединства

sps 1

УЖИЦЕ – Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је данас у Ужицу да је потребна одговорна држава која ће да се бави грађанима, а не само високом политиком, и позвао грађане да не гласају по националној припадности, наводећи да је коалиција СПС-а настављач идеје братства и јединства.

Дачић је на митингу коалиције СПС-ПУПС-ЈС рекао да су многе реогранизације, премештања одређених седишта, да то што се не зна ко је зашта одговоран, доказ да је држава неорганизована, и навео је као пример проблема пијаће воде у Ужицу.
„Треба нам одговорна држава која ће да се бави и питањима за грађане, а не само неком високом пиолитиком“, поручио је Дачић.

Лидер социјалиста је позвао грађане да не гласају по националној припадности, већ за оне политике за које мисле да ће им донети најбоље.
„Ова партија је настављач идеје братства и једнинства“, рекао је Дачић и нагласио да се залажу за равноправност свих народа и националних мањина.

Док сам ја на челу коалиције и колеге са мном, никада се неће десити да лечење и школовање буде привилегаија богатих, поручио је Дачић.

Председник СПС је навео да жели да Србију води у ЕУ што значи да принципи ЕУ дођу у Србију, а то значи права радника и радничке класе, јер то и данас постоји у западној Европи.
„Не стидите се то да кажете – тамо је и настао социјализам и комунизам, а не у Русији“, поручио је Дачић.

Танјуг