Мило ђукановић: За НАТО 42%, али на даљем расту треба предано и пажљиво радити

Milo-Djukanovic-NATO

ПОДГОРИЦА- Улазак Црне Горе у НАТО подржава 42 одсто грађана, али на даљем расту треба предано и пажљиво радити, изјавио је премијер Мило Ђукановић.

Ђукановић је говорио на састанку Општинског одбора Демократске партије социјалиста (ДПС) у Бијелом Пољу у оквиру акционог плана кампање о чланству у НАТО, преноси Мина.

Он је истакао да је у конструктивном дијалогу констатовано да Алијанса представља најбољи, најефикаснији и најисплативији оквир за даље унапређење стабилности у Црној Гори и Балкану.

Ђукановић је рекао да од укупног броја посланика у црногорском парламенту, две трећине, формално или неформално, подржава улазак у НАТО, али да истраживања јавног мњења показују другачију слику.

Он је оценио да је то политички изазов и да је циљ ДПС да чује све аргументе, и за и против уласка у НАТО и грађанима детаљно и пажљиво објасни све предности чланства.

„Ратовали су наши ђедови, потом су ратовали наши очеви, па је и наша генерација сведочила једном рату. Не смемо дозволити да се то понови нашој деци и генерацијама које ће тек доћи“, рекао је Ђукановић.

Он је рекао да су европске и НАТО интеграције реални политички приоритети и да им се зато сви морају озбиљно посветити.

Према његовој оцени, НАТО одавно није само пуки војни савез, већ савез држава које деле заједнички систем вредности, пре свега политичких, а то су вредности на којима почива и Европска унија (ЕУ).

ФоНет