Дорис Пак: Дуго сам ишчекивала немире у Кијеву и БиХ

doris pak

Сарајево — Дорис Пак изјавила да је јако дуго чекала немире у Босни и Херцеговини и у Украјини, где, како каже, политички лидери не желе да постигну компромисе.

„Они нису у стању да реше нити један проблем од животног значаја за грађане. Надам се да ће политички лидери који још нису поднели оставке, а одговорни су за ситуацију, почети да слушају глас народа”, поручила је европска парламентарка Дорис Пак у разговору за медијски сервис Европског парламента, пренели су медији у БиХ.

Дорис Пак је известитељка за БиХ у Европском парламенту и она оцењује да би протести могли довести до боље ситуације у БиХ, „ако лидери направе искораке и реше проблеме“.

“Ми само можемо да пружимо руку помоћи, што и радимо све време. Тиме ћемо показати да смо дубоко заинтересовани за будућност земље. Снажно присуство ЕУ, као и међународне заједнице у целини, треба да убеди људе да почну са трасирањем пута према ЕУ”, рекла је Пакова.

Додала је и да је „срамота да су интереси политичких лидера у БиХ другачији од интереса грађана те земље који желе да буду део ЕУ и да имају бољу будућност“.

Она је позвала на „преобликовање БиХ“, која је нагрижена корупцијом и преоптерећена огромном и неспособном бирократијом.

“Ми те промене не можемо да наметнемо споља. Можемо да помогнемо да се тај посао боље уради, али за промене је потребна воља изнутра. Ако је нема, онда се бојим да се суочавамо с дугорочно тешком ситуацијом”, упозорила је Дорис Пак.

Танјуг