Вулин: ЕУЛЕКС не одговара на питање о списковима Срба за хапшење. „Шта год да буде, ми смо ту“?

Aleksandar-Vulin

КРУШЕВАЦ – Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је данас у Крушевцу да Еулекс још није званично одговорио да ли постоје спискови за хапшење Срба, који се помињу у штампи на албанском језику.

„Ми смо тражили званичну информацију од Еулекса и још нисмо добили званичан одговор, да ли спискови или не постоје. У сваком случају онај ко то ради, ради са идејом да би уплашио Србе на КИМ, да би их збунио, учинио несигурним. Нажалост, ми смо навикли на лоше вести и на непријатна изненађења, а онда се то веома прими међу грађанима КиМ, увек се појави нека врста страха“, рекао је Вулин.

„Шта год да буде, ми смо ту“, нагласио је он.

Вулин је новинарима у Крушевцу рекао да је свакодневно у контакту са породицом Оливера Ивановића и његовим адвокатима, истакавши да се он налази у веома тешком здравственом стању.
„Не можемо да разумемо ову најновију одлуку којом се забрањује његово премештање из једног затвора у други. Признаћете да је то минимална помоћ, скоро никаква, али би он бар могао да буде међу својим сународницима и да не мора да се плаши за сопствени живот“, истакао је Вулин.

Говорећи о недељним изборима у Митровици, Вулин је рекао да градоначелник Косовске Митровице мора бити Србин, што је, како је навео, у духу Бриселског споразума о поштовању етничке структуре, „али није обавезно“.
„Све друго би био проблем, период сукоба и нестабилности, а то је нешто што Србима на Косову и Метохији не треба“, закључио је Вулин.

Танјуг