Да ли ће Вучић и Тадић у коалицију?

vucic-tadic

БЕОГРАД – Одлуку посланика који су се прикључили Новој демократској странци (НДС) да обезбеде скупштински кворум како би био укинут имунитет Драгану Томићу (СНС), део политичке јавности видео је као први корак будуће сарадње Бориса Тадића и Александара Вучића, али у тим странкама одбацују спекулације да постоји неки тајни договор, пишу данашње „Новости“.

И у СНС и у НДС, наводе „Новости“, негирају приче да постоји неки тајни договор.

Посланик Ненад Константиновић, који је напустио ДС и прикључио се струји Бориса Тадића, рекао је овом београдском листу да НДС не подржава садашњу владу и да нема назнака сарадње са партијама власти након избора.
„Питање укидања имунитета посланику који се сумњичи да је украо 80 милиона евра од грађана Србије за нас је питање морала, а не странчарења“, рекао је Константиновић.

Он је објаснио да, иако су неке странке опозиције хтеле да спрече, ми смо дали кворум како би грађани добили осећај правде, јер свака афера мора да добије судски епилог.

Вођа напредњака у парламенту Зоран Бабић, такође, истиче да подршка НДС не значи било какав договор:
„То видим само као подршку политици нулте толеранције у борби против корупције и криминала коју спроводи Александар Вучић“, рекао је Бабић.

Међутим, иако тадићевци тврде да се ништа не крије „иза завесе“, шеф ДС у Скупштини Борислав Стефановић, ипак, не верује у ту причу.
„Давањем кворума су показали да желе да сарађују са Вучићем у будућности“, рекао је Стефановић.

Танјуг