Коштуница: Народ неће дозволити промену Устава

vojislav-kostunica

АРАНЂЕЛОВАЦ/ОРАШАЦ – Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница данас је, у оквиру кампање за ванредне парламентарне изборе заказане за 16. март, посетио Орашац, где је на месту подизања Првог српског устанка обишао споменик вожду Карађорђу, а потом на предизборном скупу у Аранђеловцу поручио да грађани не смеју дозволити промену Устава.

„Устаници су пре два века стварали самосталну Србију са идејом да будемо самобитан и слободан народ. Уласком у ЕУ нећемо бити самобитан, већ небитан народ, а слободу ћемо изгубити. На изборима 16. марта се бира између губитка слободе и пута политичке неутралности који гарантује слободу“, рекао је председник ДСС.

Коштуница је упозорио да ЕУ инсистира на промени Устава Србије због Косова и Метохије и редефинисања статуса Војводине.
„Они хоће до краја, уз нашу сагласност, а ми то никада нећемо дозволити, да Косово постане независна држава, јер без нашег пристанка, то је још увек лажна држава. Хоће да Војводина постане држава у држави, па једног дана и самостална држава“, сматра Коштуница.

На скупу су, поред Коштунице, говорили и кандидат ДСС за народног посланика Миодраг Димитријевић и потпредседник ДСС Милош Алигрудић, а грађане је поздравио и Драгован Војиновић, председник Општинског одбора ДСС Аранђеловац.

Танјуг