Почело окупљање грађана у Сарајеву, са којим циљем?

???????????????????????

САРАЈЕВО, МОСТАР, ТУЗЛА – У Сарајеву И другим градовима Федерације БиХ грађани се окупљају на новим протестима против власти, а седам минута после поднева један од њих је на себе скренуо пажњу везивањем омче око врата.

Сарајлија са симболично везаном омчом око врата на себи носи транспарент на коме пише: Помози нам Европо, убише нас политичари из Федерације БиХ И Републике Српске.

У Сарајеву се испред зграде Председништва БиХ, која је горела у рушилачким демонстрацијама 7. Фебруара, окупило тек 30 грађана.
Иначе Сарајлије траже успостављање кантоналне власти без партијске припадности.

Поподне ће бити настављено заседање Пленума грађана, односно формираних радних група за сваку област посебно које припремају захтеве који ће бити испостављени власти.

У Сарајево данас долази европски комесар за проширење Штефан Филе који ће ту боравити И сутра, а за то време он ће, како је најављео, разговарати са највишим политичким представницима БиХ.

Филе је уочи доласка политичарима поручио да сада није време за свађе, а грађанима да је ЕУ добро чула гласове народа изражених у протестима у у Тузли, Сарајеву… И другим градовима.

У Мостару Пленум грађана уручиће захтеве Скупштини Херцеговачко-неретванског кантона.

У Горажду ће бити одржана заједничка седница Колегијума, Скупштине И кантоналне владе.

Иначе, директор Федералне управе полицје Драган Лукач изјавио је јуче да су рушилачке демонстрације у Сарајеву 7. Фебруара биле добро организоване И да је за паљење зграда Председништва БиХ И седишта федералне владе коришћен бензин И молотовљеви коктели.

Лукач тврди И да су извршитељи И налогодавци тих демонстрација у БиХ.

Танјуг