Додик: На ципелама број 47 могу понети више од 49 одсто БиХ

milorad-dodik

ЗАГРЕБ – Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је Бакиру Изетбеговићу да ће остати ту где јесте, да носи ципеле број 47 и да, ако одлучи да оде, на њима може да повуче више од 49 одсто БиХ.

Одговарајући бошњацкцом члану Председништва на изјаву да „онај коме се не свиђа може да од из БиХ”, Додик је узвратио да такве изјаве грађане РС не плаше.
“Ја му поручујем да ми желимо да останемо на овом подручју и да нас таквим изјавама неће уплашити.

Не желимо бити организовани као садашња БиХ. То је разлика. А ако ме питате о одласку, мој је одговор Изетбеговићу да носим ципеле број 47, али да могу повући више од 49 одсто БиХ”, рекао је Додик у интервјуу загребачком “Вечерњем листу”, у издању за БиХ.

Он је поздравио долазак хрватског премијера Зорана Милановића у Мостар, дан након рушилачких демонстрација у више градова Федерације БиХ.
“У Мостару су нападнути простори и институције где доминантно живе Хрвати. А то нису учинили Хрвати. Зато је позитивно што је дошао да смири ситуацију и онемогући револт Хрвата, који је био оправдан”, сматра Додик.

Он каже да не разуме зашто су Бошњаци у Мостару запалили зграду ХДЗ-а, а када су се сетили да би то могло да изазове озбиљне проблем отрчали су да запале И локалну седиште СДА.

Додик је поновио да је једино решење за БиХ подела на три државе, које би заједничким телима уступиле надлежности кроз конфедерални однос.
“У томе случају имали бисмо потпуну либерализацију економије, људи и идеја, а да свако на своме подручју одлучује сам о себи”, навео је Додик.

Он је приметио и да су бошњачки лидери СДА, СДП и СББ посвађани и да сви раде једни против других, те да се њихово савезништво појави само против неког трећег.

Танјуг