Протести у Подгорици: Демонстранти јуришали ка Влади, полиција употребила сузавац (ВИДЕО)

435352_podgorica-foto-radmilo-tadic-2_ff

Црногорска полиција сукобила се данас са групом демонстраната који су покушали да пробију полицијски кордон код згради Владе у Подгорици. Демонстранти су бацали каменице на полицију која је бацила сузавац. Група од неколиком стотина демонстраната кренула је ка згради Владе узвикујући: “Оставке, ставке!”, “Мило лопове!”, “Доље Ранко, доље Филип!”.

До инцидента је дошло када је један од учесника протеста покушао да пробије барикаду постављену на углу улица Станка Драгојевића и Карађорђеве, на неколико десетина метара од улаза у Владу. Један полицајац је пендреком ударио демонстранта, а потом су учесници протеста каменицама засули полицију.

Ускоро је полицији стигло појачање, а потом су испаљени сузавци. Демонстранти су потиснути ка Његошевом парку, преко пута Скупштине. У протесту су повређена и двојица полицајаца.

Репортер „Вијести“ јавља да је на улици више великих каменица, које су демонстанти бацали. Разбијено је и стакло на згради Атлас групе.

podgorica

Након неуспешног покушаја да оне који су блокирали улицу убеди да се склоне, полиција је привела демонстанте, међу којима је и новинар Марко Милачић, преносе „Вијести“.

У Клинички центар су због лакших повреда упућена два полицајца.

На лицу места стигле су и специјалне полицијске јединице. Протест је организовала фејсбук група „Револуција у Црној Гори – сви на улице“.

Фејсбук група „Револуција у Црној Гори – сви на улице“ најавила је јуче да ће организовати у суботу протест испред зграде црногорског парламента у Подгорици, на којем ће тражити смену актуелне власти, по узору на дешавања у Босни и Херцеговини.

Они су, како преносе данашњи подгорички медији, позвали грађане да у суботу изадју на улице и затраже смену власти, а најављена је и блокада централних саобраћајница у Подгорици.

ВИДЕО > Протести у Подгорици:

Танјуг-Блиц