Предсједништво СЛ: ,,Необавијештени“ Срђан Милић да се изјасни о понашању НАТО активисте Драгослава Шћекића у Беранама

Srpska-lista-crna-gora

Саопштење са сједнице Предсједништва Српске листе
Подгорица, 13. фебруар 2014. године

Предсједништво Српске листе обавијестиће сјутра мисију ОЕБС-а у Подгорици и амбасаде Србије, Русије, Европске уније, Њемачке, САД-а, Француске и Велике Британије о терору коме су наши одборнички кандидати изложени, све са уцјенама радним мјестом, од стране неформалне групе људи којом командује носилац одборничке листе СНП-а и Фронта у Беранама Драгослав Шћекић.

Предсједник СЛ Добрило Дедеић у више наврата упозоравао је ,,необавијештеног“ лидера СНП-а Срђана Милића и шефа Посланичког клуба те партије Александра Дамјановића да спријече срачунати сукоб СНП-а и Српске листе који свакодневно, до данас једносмјерно, траје пуна два мјесеца. Од овога тренутка, народни социјалисти-комунисти имаће одговор СЛ.
Такође, потпредсједник СЛ и носилац одборничке Српске листе у Беранама Анђелко Бубања неколико пута је нудио коалицију СНП-у под обострано часним условима. Шћекић је то одбио, али је зато прихватио коалицију са Кочом Павловићем и Небојшом Медојевићем који тврде да Василије Лалошевић прима плату од 5.000 евра захваљујући Влади Црне Горе и азербејџанском ,,Азмонту“.

Суочена са политичким лудилом у име СНП-а у Беранама, Српска листа опомиње партију Срђана Милића да умире носиоца изборне листе који је на Цетињу, 21. октобра 2011. године, на јавној трибини ,,Заједно у Европи – сигурни у НАТО“ саопштио да се СНП залаже за НАТО интеграције. Заборавио је тада и на Мурино и на КОС-овске структуре СНП-а које су проналазиле добровољце за рат против НАТО пакта. Српски народ се не би чудио да је то саопштио Бранко Радуловић, некадашњи предсједник тзв. ЦПЦ за Подгорицу или Коча Павловић који је Милу Ђукановићу честитао рођендане, али када то саопшти Шћекић из српских Берана, из срца Васојевића у коме је последњи политички говор одржао оснивач СНП-а и предсједник СРЈ Слободан Милошевић, онда имамо обавезу да српско бирачко тијело позовемо да не гласа за НАТО активисту Шћекића.
Подсјећамо да је СНП исту покварену кампању против Српске листе водио и 2010. године током локалних избора у Подгорици, када је, бруталним лажима у име ,,Боље Црне Горе“, скидајући наше гласове, омогућио Миомиру Мугоши да побиједи дајући му, након избора, свога ,,народњачког“ одборника за одборничку већину.

Биће интересантно како ће СНП, који би, да икако може, промијенио бирачку базу и ушао у коалицију са ДПС-ом, објаснити садржај писаних изјава наших одборничких кандидата о томе како им је Шћекић нудио послове у општини под условом да напуште Српску листу. Срећом, Шћекић је прочитан јер за свако радно мјесто којим ,,чашћава“ беранску чаршију, лично је понудио најмање педесет људи. Превише, без обзира што знамо да му је Андрија Мандић коалициони партнер.