Родић: КФОР ужива највеће поверење Срба на киМ

barikade-na-kosovu-1

БЕОГРАД – Министар одбране Небојша Родић изјавио је данас да Кфор ужива највише поверење грађана Србије у односу на остале међународне актере ангажоване на Косову и Метохији и да ће одржање неутралне позиције НАТО подржати примену Бриселског споразума између Београда и Приштине.

Родић је у разговору са командантом НАТО здружених снага Напуљ Брусом Клинганом истакао да је од посебне важности да не дође до смањења снага Кфора, што би довело до отежане имплементације Војнотехничког споразума, саопштено је из Министарства одбране.

Клинган је, како се наводи, изразио задовољство „комуникацијом на високом нивоу између Србије и НАТО“, као и жељу да се квалитетна сарадња настави на обострано задовољство.

Српски минисар одбране и Клинган разговарали су и о регионалној сарадњи и улози Србије у креирању безбедносног окружења на Балкану, као и о сарадњи у оквиру програма Партнерство за мир.

Посебно је наглашен значај сарадње Војске Србије и Кфора чији резултати, како се наводи, значајно утичу на јачање безбедносне ситуације у региону.

На састанку је било речи и о предстојећем састанку заменика начелника генералштабова у оквиру Процеса сарадње министара одбране земаља Југоисточне Европе, који ће бити одржан у Београду од 10. до 13. јуна.

Танјуг

Наслов и опрема: СРБИ НА ОКУП