Додик: Немире у БиХ финансира Наташа Кандић

Natasa-Kandic-FHP

Гостујући у емисији ИНТЕРВЈУ Радио-телевизије Републике Српске Милорад Додик, предсједник РС рекао је да се у БиХ ради о много већим политичким играма, него што већина грађана може да сагледа.

„Важно је да Република Српска остане мирна и сачува стабилност. Ми знамо да има проблема, да је економија у лошем стању, не продукује нова радна мјеста, али криза је свугдје и за видно побољшање потребно је више година“, каже Додик.

Он додаје да СНСД прихвата приједлог опозиционих странака у Републици Српској да се одрже превремени избори на свим нивоима власти у РС, али би резултати избора у том случају важили до октобра када се одржавају општи избори у БиХ.

Додик је оцијенио да су протести у ФБиХ политички мотивисани и да је захтјев за расписивањем ванредних избора на територији цијеле БиХ неприхватљив.

„Странцима је у интересу да се у јавности прикаже да су нереди раширени на цијелој територији БиХ, без обзира што се у Бањалуци окупило свега 20 људи на улици. Ако странци траже ванредне изборе у БиХ, мора бити и ванредна ситуација на цијелој територији. То у овом случају није тако“, каже Додик.

Он додаје да исти они који су правили демонстрације због матичног броја, које су такође биле политички мотивисане, сада протестују у Сарајеву.

Додик истиче да има провјерене податке да новац за финансирање протеста у ФБиХ долази из Фонда Наташе Кандић, те да није стигао директно у Сарајево, него преко њене канцеларије у Београду.

„Онда у Сарајеву кажу да протесте подржава Београд, али нико не спомиње да иза тога стоји Наташа Кандић“, наглашава Додик.

Додик истиче да су странци незадовољни досадашњим развојем ситуације у БиХ.

„РС је стабилна – у њој је политичка ситуација редовна и нема ексцеса“, рекао је Додик и додао да је Република Српска показала своје демократско и цивилизовано лице које многи не желе да виде.

РТРС