Емил Влајки: Циљ „наранџасте револуције“ у БиХ укидање РС

emil vlajki

„Наранчаста револуција“, на коју је овај кабинет у више наврата упозоравао, у пуном је замаху. Милошевићевска Србија и садашња Украјина, модели су по којима се производе испровоцирани нереди у БиХ. Циљ је више него јасан. Суштински и формално укинути Републику Српску. Противљење овог ентитета уласку у НАТО и његова оријентација према Русији, главна је оптужница Запада ради чега се ова „револуција“ и спроводи. Успут, по намјерама ослабљене велесиле, предводника Запада, БиХ је предодређена да у њој завлада умјерени ислам, не онај СДА-овски и СДП-овски, како би се њиме могло манипулирати против даљњих интегративних процеса Европске Уније.

Сада отпадају све тврдње оних у РС, да вањска опасност више не постоји и да је главни проблем за Српску лоша економска и социјална ситуација. Овај је кабинет, и то сви знају, такођер, и то врло оштро, указивао на присутне економске и социјалне проблеме, и својих се ранијих ставова не одриче. Али сматра да је, у овим тренуцима, садашњи убиствени напад на РС и одбрана Републике од „међународне заједнице“, нешто што има апсолутни приоритет над свим осталим проблемима.

Отужно је то, што они, који по сваку цијену желе да сруше садашњу власт, и који се апсолутно ослањају на прљаву „наранчасту револуцију“ која је у току, не желе да виде да „са ђавлом тикве саде“. И када би и успјели у свом науму, цијена би била пропаст Републике Српске. Или можда мисле да „Велики брат“, који је подржавао и подржава на десетине реакционарних режима у свијету, жели на овим подручјима економску и социјалну правду? А можда сматрају и да би им свјетски Сотона бесплатно помагао у њиховом науму? И коначно да ли схваћају да, удружујући се са отвореним непријатељима Републике Српске постају издајице свог народа и своје земље?

Допредсједник Републике Српске

(Блог Емила Влајкија, 12. 2. 2014)