Лукшић иде у посету Тачију

igor-luksic

Црногорски шеф дипломатије Игор Лукшић ће отићи у први званичну посету Приштини 27. фебруара, где ће се сусрести са највишим албанским званичницима

ШЕФ црногорске дипломатије Игор Лукшић посетиће Приштину 27. фебруара – сазнају „Новости“.

Како је предвиђено, он ће се у првој званичној посети састати са Атифетом Јахјагом, Хашимом Тачијем, Енвером Хоџајем и Радованом Миљанићем, отправником послова „црногорске амбасаде у Приштини.

Влада Црне Горе је пре шест година једногласно признала Косово као независну државу. Такву одлуку кабинет Мила Ђукановића донео је само дан након што је Генерална скупштина УН изгласала предлог Србије да се о једнострано проглашеној независности КиМ расправља у Међународном суду правде у Хагу.

Од такве одлуке Ђукановића нису могли да одврате ни представници парламентарне опозиције у Црној Горе и протести грађана. Први одговор Београда било је ускраћивање гостопримства амбасадорки Црне Горе у Србији, Анки Војводић.

У међувремену су Подгорица и Београд заборавили на те трзавице, па су односи између две државе поново кренули узлазном путањом, и данас су на највишем нивоу откако је Подгорица референдумом 2006. године обновила црногорску државну независност.

В. К. / НОВОСТИ