Дробњак: Српска листа тражиће да и српска национална застава буде на згради Скупштине општине Беране

Srpska-lista-crna-gora1

Српска листа тражиће да и српска национална застава буде на згради Скупштине општине Беране, као и на свим објектима у којима су смјештени општинске установе и предузећа. Потенцијалним постизборним партнерима који ће са нама преговарати о формирању власти у Беранама у старту ћемо испоставити овај захтјев, у складу са Уставом и законима Црне Горе. То не значи да ћемо тражити уклањање државне заставе Црне Горе, то само значи да не можемо преговарати са неким коме смета српска национална застава на јарболима поред црногорске у граду у коме живи већина Срба.

То такође значи да не тражимо народну или ,,плаветну“ заставу, већ искључиво нашу националну баш као што Албанци у Улцињу или Бошњаци у градовима у којима учествују у вршењу власти на зградама локалне самоуправе истичу оригиналне националне заставе.

Срби којих има 55 одсто у укупној популацији Берана одлучиће да ли ће наш град показати свој српски карактер или ће остати суштинска удаљена подгоричка мјесна заједница и испостава ДПС-а или неких других центара моћи које не интересује напредак у опљачканој и затрованој средини. Ми у Српској листи вјерујемо да ће остати српски и да ће доћи до квалитативне смјене власти која ће омогућити економски опоравак и поштовање индивидуалних и колективних права.

Уколико се власт промијени само зато да би неко наставио да ради исто што ради ДПС и ако се не задовоље интереси Срба, онда је таква промјена само козметичка.

Само са Српском листом опозициони бирачи знају на чему су и свјесни су коме дају свој глас. Свиђали се некоме или не, једини смо остали принципијелни и сачували златно зрно реалне српске политике. Све друго је утопија и одрађивање посла кога је већ започео ДПС.

Јелена Дробњак, замјеник шефа Изборног штаба и одборнички кандидат Српске листе на локалним изборима у Беранама

Беране, 11. фебруар 2014. године