Аустријски експерти трагају за Хитлеровим тајнама

Hitler011

БЕЧ – Аустријски експерти раде на расветљавању тајне историје у месту Санкт Георген ан дер Гузен у Горњој Аустрији, где се претпоставља да су у подземним радионицама нацисти наводно радили на атомској бомби.

Ради се о подземном постројењу у којем су наводно присиљени научници да измисле „чудесно“ оружје за Адолфа Хитлера. Власти желе да знају да ли постоји опасност по становништво и да ли се испод земље налазе радиоактивне ракете.

„Ради се о чињеницама“, рекао је Вернер Крајсл шеф општине Перг. Градоначелник Ерих Вал жели расветљавање додајући да грађани желе да знају да ли постоји потенцијал опасности.

До истраживања тајне нациста дошло се радом Андреаса Сулцера, режисера документарних филмова.

Он је радио на филму о научнику Виктору Шаубергеру из овог дела Аустрије. „У једном тренутку сам наишао на податак да је од 1941. под најстрожијом тајном у Санкт Георгену СС била укључена у научне пројекте. У писмима колегама Шаубергер је упозоравао на нешто што је назвао „атомски разарач““, објаснио је Сулцер.

Затим је успео да пронађе, уз помоћ међународних научника у Вашингтону једну радну књигу СС, у којем се документује тајни пројекат у Санкт Георгену.

Тамо су се налазили и планови о до сада непознатом подземном постројењу у којем је СС довозио такозване ретке земље и физичаре и хемичаре, логораше концетрационих логора.

Новости