Анти – Путин пиво као подршка гејевима

putin pivo

Шкотска пивара “Брејв дог” направила је пиво на чијим се флашама налази етикета која јасно показује да је реч о критици упућеној председнику Русије Владимиру Путину

Шкотска пивара “Брејв дог” направила је пиво на чијим се флашама налази етикета која јасно показује да је реч о критици упућеној председнику Русије Владимиру Путину, односно његовом ставу према хомосекуалцима, јавља Metro.co.uk

Наиме, на боцама пива се налази етикета на којој пише “Здраво, моје име је Владимир”, а ту је и лик првог човека Русије урађен у стилу Ендија Ворхола.

Анти-Путин пиво појавило се уочи ЗОИ у Сочију, а уследило је као одговор на права гејева у Русији.

Један од оснивача пиваре Џејмс Ват поставио је на званичном сајту компаније и фотографију на којој он, наг до појаса, јаше коња.

То је још једна јасна провокација на рачун руског председника чије су фотографије како распојасан јаше коња раније запалиле све медије.

– Надамо се да ће Владимир Путин, после напорног дана због бављења џудоом и јахања коња попити чашу овог пива – рекао је Ват, који је објаснио да је пиво покушај да се скрене пажња на дискриминацију ЛГБТ популације у Русији.

Новости