Председник Скупштине АП КиМ Славко Стевановић биће један од кандидатана на листи Двери

dveri slavko

Славко Стевановић, председник Скупштине АП Косова и Метохије, биће један од првих кандидата за народне посланике на изборној листи ДВЕРИ.

Покрет Двери започео је данас републичку изборну кампању са Косова и Метохије. Носилац републичке листе Двери Бошко Обрадовић изјавио је у Лепосавићу да је главна превара, лаж и издаја владајућег режима СПС и СНС учињена према Косову и Метохији. Вучић и Дачић су једно причали пре ђурђевданских избора 2012, а друго радили после тога. Представили су се најпре као браниоци Косова и Метохије, да би потом успоставили границу са КиМ, укинули све државне институције Србије на КиМ и српски народ предали на милост и немилост шиптарског режима у Приштини, што се најбоље види ових дана када су хапшења Срба постала свакодневна.

Данас је у Лепосавићу Покрет Двери започео и представљање кандидата за народне посланике. Први који је представљен јавности је Славко Стевановић, председник Скупштине АП Косова и Метохије. Славко Стевановић је од оснивања члан СПС, у два мандата био је председник скупштине општине Лепосавић, а након што је Дачићева Влада кренула у предају Косова и Метохије успротивио се антиуставном Бриселском споразуму и заједно са другим народним првацима са севера Косова и Метохије стао у одбрану КиМ у саставу Србије. Као први међу једнакима изабран је за председника Скупштине АП Косова и Метохије.

Нисам ја напустио нити издао СПС, већ је СПС напустио и издао Косово и Метохију и мене – изјавио је Славко Стевановић, и истакао да ће као председник Скупштине АП КиМ заступати интересе Срба са КиМ и бранити КиМ у саставу Србије. Стевановић се определио да стане на листу Двери јер се, како је нагласио, ради о младим, честитим и образованим људима, који бране своју државу и верни су својим коренима.

Ових дана Покрет Двери представиће и друге кандидате за народне посланике, а г. Стевановић одржаће и посебну конференцију за медије у Београду.

Двери