„Полицајац са ценама дроге у Ваљеву“

grafit-policija-i-droga-na-zgradi-viseg-suda

Ваљево – Цене дроге, уз постер полицајца у природној величини који их исписује спрејом, несвакидашњи је графит који је освануо на фасади зграде Вишег суда у најстрожем центру Ваљева.

Слика полицајца у природној величини, који у руци има спреј па изгледа као да је сам исписао цене наркотика, убрзо су током увиђаја скинули припадници ваљевске полиције. Међутим, на фасади Вишег суда и даље нису прекречене црним ауто-спрејом исписане наводне цене дроге на ваљевском нарко тржишту, па пролазници у центру града тако могу сазнати да је цена хибрида 600, сканка, спида и ексера 1.000, допа 800 динара, а белог 70 евра.

По речима начелника Полицијске управе у Ваљеву Саше Марковића, након увиђаја на лицу места, ради се о кривичном делу оштећење туђе ствари, о чему је обавештено основно јавно тужилаштво па је покренута и истрага за починиоцем или више њих.

Графит са полицајцем и ценама дроге на згради Вишег суда, по свему судећи је алузија на недавно хапшење двојице полицијских инспектора у Ваљеву, у акцији коју су спровели Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије и припадници ваљевске полиције.

Инспектори Дејан Суботић и Милан Ћулафић, наиме, терете се да су у мају прошле године продали килограм хероина на територији Ваљева једној особи за износ од 12.000 евра. Против њих је претходно подигнута оптужница да су од локалних нарко дилера примали мито како би их штитили од хапшења.

Обојица инспектора, којима је судија Вишег суда одредио притвор, негирали су оптужбе.

Блиц