И здравство на северу КиМ иде под Приштину?

lekari-kosovska-mitrovica

Сада, одмах послије инаугурације нових општина на сјеверу Косова, ткзв. министар за локалну самоуправу Слободан Петровић је упутио писмо свим министарствима у коме им је поручио да успоставе контакте са новим општинама, како би преузели одговорност за одговарајуће образовне, здравствене и остале институције, да би их ставили под надлежност нових косовских општина.

Српски здравствени и образовни систем на сјеверу Косова који је до сада био под управом Србије прећи ће под надлежност ткзв. косовских институција.

Такозвано министарство здравља Косова је почело да се бави снимањем стања у болницама на сјеверу. Ова транзиција неће ништа коштати јер је Косово од послије рата плаћало српске љекаре и образовно особље који су радили по систему Србије, преноси “Трибуна”.

“Љекари и здравствено особље у општинама на сјеверу Косова који су 14 година добијали плате из косовског буџета али који су радили по српским законима и под надлежношћу илегалних стуктура у том дијелу Косова завршавају своју „мисију“ супротстављања интеграцији у косовске институције. Исто се дешава и са образовним системом. И српски учитељи који су радили под кишобраном Министарства за образовање Србије и који нису одговарали косовским општинским дирекцијама нити Министарству за образовање, стално су плаћани из косовског буџета”, преноси “Трибуна”.

Сада, одмах послије инаугурацфије нових општина на сјеверу Косова, ткзв. министар за локалну самоуправу Слободан Петровић је упутио писмо свим министарствима у коме им је поручио да успоставе контакте са новим општинама, како би преузели одговорност за одговарајуће образовне, здравствене и остале институције, да би их ставили под надлежност нових косовских општина.

Делегација МЛС-а обилази нове општине на сјеверу Косова и са изабраним представницима тих општина разговара о моделу, захтевима и потребама које имају за потпуну функционализацију општина.

извор:босњак-кс.инфо / Срби на окуп