Дачић: Ми из СПС смо бесмртни

sps 1

Социјалистичка партија Србије одржала је јуче седницу Главног одбора, а лидер те странке члановима поручио да је СПС васкрсао.

– Ви старији знате – све што смо живели после 5. октобра је на вересију. Били смо скинути са списка и васкрсли смо. Сад смо бесмртни – обратио се партијским саборцима Дачић.

Како за „Блиц“ преноси један од чланова Главног одбора, Дачић је на седници изразио уверење да ће социјалисти достизати све “више и више” и да ова влада не би имала “ове резултате да у њој није био и СПС”.

СПС је јуче одржао седнице свих страначких органа – ГО, Председништва и Извршног одбора. На Главном одбору нико није критиковао политику СПС вођену у последњих годину дана Владе.

После састанака страначких органа узак круг функционера је наставио да саставља изборну листу.

Дачић је новинарима пред седницу рекао да никоме не може да буде у корист сусрет са Хашимом Тачијем.

– У Берлину сам му рекао да би ми сада, током предизборне кампање, много више значило да сам се побио с њим – рекао је Дачић, и најавио да ће 12. фебруара бити настављен дијалог са Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон. Истакао је да у предизборној кампањи не може бити злоупотребе тог догађаја у партијске сврхе.

Дачић ће бити носилац листе СПС-ПУПС-ЈС. Како је објаснио, већину на листи чиниће чланови СПС, док ће ПУПС и ЈС бити заступљени у истом проценту као и на претходним изборима.

Дачић, који је и премијер владе у техничком мандату, рекао је да Влада наставља да ради без обзира на предизборну кампању и навео да наредних пет до шест дана неће бити у земљи, због обавеза.

– Путујем у САД на седницу СБ УН посвећену Косову и бићу на молитвеном доручку који организује председник Обама – рекао је Дачић.

БЛИЦ