Томислав Николић: Пронаћи трајно и праведно решење за Косово

toma diploma izdajnik

Србија је у оквиру решавања комплексног питања Косова и Метохије кроз дијалог Београда и Приштине, посвећена постизању праведног и трајног решења, које ће допринети очувању безбедности и стабилности у региону и Европи, рекао је председник Томислав Николић примајући акредитиве нових амбасадора.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је, примајући акредитивна писма нове амбасадорке Чешке у Београду Иване Хлавсове, да Србија жели да још више унапреди блиске односе двеју земаља у свим областима од обостраног значаја, а посебно у области економије.

„Високо ценимо разумевање и активну подршку Чешке Републике Републици Србији на путу европских интеграција“, рекао је Николић и посебно захвалио чешкој влади на развојној помоћи Србији и целом региону западног Балкана.

Николић је истакао да је Србија, у оквиру решавања комплексног питања Косова и Метохије кроз дијалог Београда и Приштине, посвећена постизању праведног и трајног решења, које ће допринети очувању безбедности и стабилности у региону и Европи.

Србија, према Николићевим речима, жели да са Чешком унапређује привредну сарадњу и да економски односи добију нову динамику.

Амбасадорка Хлавсова оценила је да односи Србије и Чешке имају дугу и позитивну традицију и да две словенске земље и два народа повезују традиционално пријатељство и слична историја.

Хлавсова је обећала да ће се максимално ангажовати на даљем јачању већ блиских билатералних односа и пренела је председнику Николићу поздраве његовог чешког колеге Милоша Земана, који се, како је рекла, радује скором сусрету у Београду с Николићем.

Председник Србије примио је акредитивна писма нове амбасадорке Аустралије Џулије Патрише Фини, која је поручила да ће радити на даљем унапређењу односа двеју земаља.

Николић је рекао новопостављеној амбасадорки Фини да ће у обављању своје мисије имати пуну подршку председништва и свих институција Србије.

Председник Србије примиће у току дана акредитивна писма нових амбасадора, Белгије, Македоније и Казахстана.

РТС