„Монаси и ожењени монаси прославили годишњицу српске марионетске партије на Косову“ (ФОТО)

sls4
Директор Ким радија, ожењени протосинђел Нектарије (лево), са својом сабраћом из Дечана и представницима сепаратистичке власти.

-У сали хотела Брилант у Ајвалији (село из кога су протерани сви Срби), Самостална либерална странка обележила је осам година постојања.

Самостална либерална партија је партија људи који су били авангарда, први у томе да се друже са окупатором, иако је већина народа мрзела окупаторе. Чланови ове партије су свој ангажман (кравату и одело стране марке) заслужили тако што су први радили за окупатора као преводиоци, мајстори и чистачи, неки од њих у Бондстилу, а неки чак у Авганистану. Данас, и после осам година постојања на позоришној сцени окупираног Косова и Метохије и даље већина «политичара» ове партије, и даље не зна да састави просто – проширену реченицу. Ипак, уз велики ветар у леђа којим је подржава олигархија Српске православне цркве и њен службеник на Косову, паралелни «епископ рашко-призренски» Теодосије, ова партија која већ осам година проповеда судбинску фаталност («Косово је независно и то је реалност коју треба прихватити са осмехом) не само да је прихваћена у српским срединама на КиМ., већ има и своју конфорну базу међу Србима.
„Пре осам година смо настали у тренутку када су Срби на Косову у највећој мери били препуштени сами себи. Нико, па ни Србија, није нам понудио стварни одговор на нову реалност која нам се десила. И онда када су нам давали декларативну подршку, ми Срби са Косова добијали смо веома различита, па и међусобно сасвим супротстављена упутства и захтеве. У тим тешким временима настала је СЛС која је после осам година прерасла у најјачу странку која окупља српску заједницу”, издвојили су медији које финансирају међународне организације са запада из говора тзв. председника странке Слободана Петровића.
Треба навести важан податак да су медији који на Косову и Метохији преносе селективно вести на српском строго контролисани од НАТО институција и ради малих доходака чине све како би Србима Косова наметнули косоварски идентитет и научили их покорности окупатору. Медијски «магови» на КиМ су повезани са манастиром Дечани и његовим лидером Савом Јањићем. Директор Ким Радија је ожењени дечански монах Нектарије Воргунчић, који је најгласнији промотер независног Косова и националног самоубиства српске заједнице.

Обраћајући се гостима из салонског живота Косова, представницима окупатора и његовим медијима, Петровић је рекао да је СЛС “мотор развоја српске заједнице” и да ће зато победити и на наредним изборима.

Петровић се осврнуо и на недавно убиство одборника СЛС-а у Косовској Митровици Димитрија Јанићијевића за кога је рекао да је највећа жртва свих притисака које су чланови СЛС трпели последњих година.

Бриселски споразум је по његовим речима основ да се ствари на Косову доведу у ред. ”Ми смо се за тај пут залагали и дали му основ и значајан допринос, али ако својим свакодневним радом и политичким залагањем не наставимо да градимо боље друштво, Бриселски споразум остаће темељ без куће. Ми то не смемо да дозволимо.“ Коктелу су присуствовали и представници сервилног крила СПЦ, неки у мантији, а неки у цивилу, чланови и корисници финансијских грантова СЛС-а, међу којима су били и тзв. министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и тзв. градоначелник Штрпца Братислав Николић.

Додатно објашњење за оне који нису са КиМ http://pravoslavljepzv.wordpress.com/2013/04/24/%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%BE/

СРБИ НА ОКУП

Фото – извор: Фејсбук

sls7

sls6

sls5

sls3

sls2

sls1

 sls8

sls9

sls10

sls11