СВЕТОСАВСКИ АПЕЛ: ХИТНО СПРЕЧИТИ ДАЉЕ РАЗБИЈАЊЕ И УНИШТАВАЊЕ СРПСКЕ КУЛТУРЕ И СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ПИСМА (ВИДЕО)

cirilica1

СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ,  БЕОГРАД МАТИЦИ СРПСКОЈ, НОВИ САД СВЕТОСАВСКИ АПЕЛ ХИТНО СПРЕЧИТИ ДАЉЕ РАЗБИЈАЊЕ И УНИШТАВАЊЕ СРПСКЕ КУЛТУРЕ И СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ПИСМА

Након саветовања и округлог стола одржаног 25. јануара 2014. године у Београду,  показало  се да има одговорних снага у српском народу које су постале свесне да је прекомпоновање нације по неким новим мерилима одавно почело и да се наставља несмањеном жестином. Закључено је да је почела  да важи и  нечувена тачка 6 немачког Бундестага о промени свести и промени историје српског народа, која додатно усложњава  ионако тежак положај  Србије и српског народа у целини, ма  где се он налази. Пружити отпор таковом наметању свести о свеукупној кривици коју треба да прихватимо без поговора,  не само да је поставило огроман задатак пред државне институције,  које својим нечињењем не само да нису дале одговарајући  отпор нападима на српску нацију, језик и културу, већ су неке од њих отворено почеле и да преузимају и  спроводе политику супротну интересима свога народа.

Зато је крајње  време да се САНУ и Матица српска одрекну спровођења новосадског договора из 1954. године и осмишљеног српско-хрватског језичког заједништва, јер се настављањем такве језичке политике до краја урушавају српске националне институције и највеће вредности нације, као што су језик и писмо. Водеће установе  нашег народа морају се одрећи спровођења језичке политике  у име некадашњег југословенског заједништва, јер данас таква политика значи чисту кроатизацију српске културе и доводи целокупну нацију на нижи егзистенцијални ниво, погодан за прекомпоновање, доминацију и експлоатацију.

Погледајте видео прилог

Срби на окуп