Жена Славка Ћурувије: Александар Вучић суделовао у убиству мога мужа

Vucic-Curuvija1

Београд / Загреб – “Суђење ће доказати само једну ствар: ствара ли Србија правну државу и институционални оквир који ће да обезбеди владавину закона? То је оно што све нас брине, који смо толико година живели у безакоњу. Ниједно друштво не може напред ако се не суочи са својом историјом.

То питање одговорности и суочења с реалном прошлошћу је једна од кључних ствари и зато се данашњи потпредседник Владе Србије Александар Вучић не може да извињава што смо 14 година чекали да се процесуира Славкова убиства, него зато што је суделовао у том убиству.

Ако одустанемо, значило би да су све наше жртве биле узалудне. Одустајање је врло комфорна позиција. Може човек себи рећи: “Е, доста ми је, појели ми 25 година живота ови библијски скакавци.“ Али што си онда радио тих 25 година?

Та инверзија, да истим људима који су суделовали у Славкову убиству сада требам бити захвална што су омогућили процесуирање тог убиства, то је перверзно. Као, сад постоји политичка воља.” рекла је Бранка Прпа, жена покојног Славка Ђурувије у интервју за Слободну Далмацију.

Слободна Далмација