Оливер Ивановић се захвалио Влади Србије на подршци или промоција „нашег“ кандидата на шиптарским изборима

Oliver-Ivanovic

Косовска Митровица — Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић захвалио је данас Влади Србије на ангажовању и помоћи у ситуацији у којој се он налази.

Ту помоћ сматра признањем да оно што је радио и за шта се залагао није прошло незапажено, саопштио је Ивановићев адвокат Небојша Влајић, који га је данас посетио у притворској јединици у Приштини.

Ивановић, који је и кандидат за градоначелника Северне Митровице на изборима 23. фебруара, у једномесечном је притвору који му је одређен због сумње да је учествовао у наводним ратним злочинима из 1999. године и послератним инцидентима из 2000, укључујући тешко убиство.

Влајић је рекао да Ивановића ништа неће поколебати или спречити да се држи своје политике ненасиља.

„Он је Албанцима био главна сметња за испуњење њихових циљева на северу Космета, а није одговарао ни међународној заједници, јер није прихватао све шта они желе“, рекао је Влајић.

Он је додао да Ивановић тражи да се „једном заувек стави тачка на све тајне и лажне оптужнице којима се већ деценију и по прети Србима на Космету“.

Влајић је рекао да Ивановић неће моћи да води кампању за избор градоначелника северне Косовске Митровице, за шта се кандидовао, већ ће то, уместо њега, радити његови пријатељи и сарадници.

„Оливер Ивановић ће истрајати и победити и ову неправду. На изборима за градоначелника северне Косовске Митровице ће победити и остварити програм ГИ СДП за бољи и сигурнији живот грађана“, рекао је Влајић.

Српски посланици у Скупштини Косова упутили су отворено писмо у којем траже пуштање на слободу Оливера Ивановића и истичу да потпуно верују у његову невиност.

На централном градском тргу Шумадија у Косовској Митровици данас је одржан протест грађана због хапшења лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин је изјавио данас да је скандалозно то што је шеф Специјалног тужилаштва на Косову Џонатан Рател рекао да Оливер Ивановић може да буде у притвору до 2015.

Заменица председника Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић захвалила је Влади Србије и првом потпредседнику владе Александру Вучићу на подршци коју пружају лидеру СДП Оливеру Ивановићу.

Божовићева је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици изразила посебну захвалност Влади Србије и њеном првом потпредседнику Вучићу на „свестраној подршци и дељењу истог става и мишљења да Оливер Ивановић треба да се брани са слободе“.

Танјуг /Срби на окуп