НИЈЕ ФОТОШОП, НАЖАЛОСТ (ФОТО)

екуменизам

-Браћо моја, једино Православна Вера прочишћава и освећује људску природу затровану грехом, обнавља трулежне, просветљује оне који су у мраку, исцељује оне који су рањени грехом, огрејава промрзле, и уједињује оне који су се одвојили од Бога. (Свети Јован Кронштатски)

Мада се око празника Светог Саве завршила екуменистичка “Молитвена осмина” којом римокатолици покушавају да приближе себи, по њима “непотпуне хришћане”, утисци и одјеци ове сентименталистичке глобалне приредбе још трају. Папа је (или онај ко пише у његово име на твитеру) поводом ових манифестација изјавио:

Хајде да се молимо за хришћанско јединство. Тако је много лепих ствари које нас уједињују!”

Ватикански медији су ову његову изјаву илустровали једном фотографијом која по њима најбоље илуструје то “хришћанско јединство”:

ambel

Митрополит црногорски – на путу св. оца Јустина или не?

Погледајмо кроз једну фото-сесију, како је изгледала ова молитвена осмина на другим местима:

Москва, 21. јануар. У московском католичком храму Непорочног Зачећа Пресвете Дјеве Марије архиеп. Паоло Пецци је отслужио мису “за јединство хришћана”. После мисе Пецци је предводио екуменистичку молитву.

У мољењу су примили учешће представници Руске Православне Цркве, неколико протестантских организација и адвентисти (суботари).

subotari

Екуменизам и са суботарима.

Брисел. Мољење је предводио епископ Цариградске цркве Атинагора. Уз римокатолике, монофизите и протестанте, присутствовали и представници Московске патријаршије. Слике све говоре:

dsc_7120

dsc_7008

dsc_6894

dsc_6954

dsc_6928

dsc_7008

dsc_7197

И на крају: Дубровник:

Episkop-Grigorije

У много Православних Хришћана права Вера је преображена у некакву индиферентност, индиферентност према било којој вери, римокатоличкој, лутеранској, јеврејској, муслиманској, па чак и паганизму. Чујемо да се у свакој вери може угодити Богу, што је исто као да је свака вера једнако богоугодна, и као да лаж и истина, праведност и неправедност могу бити исте пред Богом. (Свети Јован Кронштатски)

1619434_591742004235599_1028224243_n

Свети Јован Кронштатски

Погледајте, такође: МУЖЕВИ У ЦРНОМ

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”