Љубиша Диковић учествовао на састанку Војног комитета НАТО-а у Бриселу

vojni-komitet

БРИСЕЛ/БЕОГРАД – Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић учествовао је данас на састанку Војног комитета евроатлантског партнерства, на којем је било речи о главним ефектима примене нове структуре војне сарадње и безбедносним питањима у поморском ваздушном и копненом окружењу.

На састанку, који је на нивоу начелника генералштабова оружаних снага земаља чланица НАТО и програма Партнерство за мир одржан у Бриселу, оцењено је да су јачањем војне сарадње створени услови за унапређење свеукупне ефикасности и квалитета подршке партнерским државама у примени практичне војне сарадње, саопштено је из Министарства одбране Србије.

На маргинама састанка, Диковић се састао с председавајућим Војног комитета Европске уније генералом Патриком де Русијеом, и истакао важност прве међувладине конференције Србија – ЕУ.

Он је изразио уверење да Војни комитет у потпуности може помоћи идентификацији области у којима Војска Србије може пружити допринос у оквиру заједничке безбедносне и одбрамбене политике.

„Учешће у операцијама Европске уније за управљање кризама, изградња поверења и јачање војне сарадње у региону остају приоритет Војске Србије и у наредном периоду“, додао је Диковић.

Генерал Де Русије позитивно је оценио ангажовање припадника Војске Србије у операцијама Европске уније за управљање кризама.

Обострано је закључено да ће посета генерала Диковића Војном комитету Европске уније која је планирана за новембар, допринети унапређењу међусобне сарадње.

Бета