Њуз.нет: ЕУ пристала да отвори преговоре са Србијом под условом да Дачић не пева док је у Бриселу

Dacic pevac

БРИСЕЛ, 21. јануар 2014, (Њуз) – Европска унија пристала је да отвори преговоре са Србијом, али је поставила још један, последњи услов, а то је да премијер Србије Ивица Дачић не пева наредних дана док буде у Бриселу са српском делегацијом, сазнаје Њуз незванично од добро обавештених бриселских извора.

Реч је о услову који није званичан, али је, како сазнаје Њуз, из бриселских дипломатских кругова српској делегацији “сугерисано” да се Дачић уздржи од певања како би преговори били отворени.

– С обзиром на то да су преговори отворени, очигледно је да је Србија испунила и тај последњи услов. Да опрез Европске уније није био без основа, показује то што је извесна особа, за коју се касније испоставило да је Дачићев роуди, испитивала опремљеност и акустику у бројним клубовима и ресторанима широм Брисела, али и у згради Европског парламента. Тај човек је дошао данима пре Дачића у Брисел, разгледао разне објекте и певао „Миљацку“ како би чуо где најбоље звучи – каже саговорник Њуза из Брисела.

Према његовим речима, тада је у врху ЕУ донета одлука да буде постављен услов да Дачић не сме да пева ако Србија жели отварање преговора.

– Морате да разумете да ово није никакав каприц Европске уније већ изнуђен потез. Многи се сећају онога што се дешавало у прошлости овде у Бриселу и мало ко жели да се то понови – закључио је саговорник Њуза из Брисела.

Ненад Милосављевић / Њуз.нет