Конституисан „Српски фронт за Даниловград и Спуж“

Srpska-lista-grb

Представници општинских одбора Народне странке, Српске листе и Странке српских радикала постигли су договор да на предстојећим локалним изборима у Даниловграду наступе као јединствен политички субјекат ,,Српски фронт за Даниловград и Спуж“. Коалиција ове три странке отворена је за приступање свих партија са српским националним предзнаком са могућношћу да користе сва права и да буду потпуно равноправни као и три конституента који су формирали актуелни савез.

Упражњено политичко мјесту у Даниловграду и Црној Гори за српску националну причу наметнуло је потребу за стварањем изборног политичког субјекта који ће у предстојећем периоду наступати као јединствена политичка снага националног и демократског усмјерења. Коалиција коју чине радикали, народњаци и Српска листа увјерена је у отворену подршку независних интелектуалаца који су српски оријентисани у Даниловграду.

Све три странке задржаће специфичне програмске сегменте, али ће комплетна понуда бирачима имати један заједнички садржалац – заштиту права Срба и Митрополије црногорско-приморске у нашој општини. Такав пројекат не искључује залагање Српске листе за формирање аутономне општине Спуж на подручју дијела даниловградске општине, нити намјеру осталих конституената коалиције да управо од ,,Српског фронта за Даниловград и Спуж“ зависи формирање будуће власти у комплетним Бјелопавлићима.

Српска Листа