Руска војска ликвидирала седморо терориста у Дагестану (ВИДЕО)

Russia-forces

Национални комитет за антитероризам саопштио је да су терористи убијени у већински муслиманској руској републици и да су највероватније повезани с нападом на локални ресторан

Руска војска убила је седморо милитаната, међу којима и једну жену потенцијалног бомбаша самоубицу, три недеље пре почетка Олимпијских игара у Сочију, саопштиле су данас власти.

Национални комитет за антитероризам саопштио је да су терористи убијени у већински муслиманској руској републици Дагестан и да су највероватније повезани с нападом на локални ресторан, у којем је у петак увече повређено 16 људи, пренео је Франс прес.

Међу убијенима је млада жена, која се припремала за самоубилачки напад, рекао је за француску агенцију портпарол Комитета.

Најмање 16 људи, од којих пет цивила и два полицајца, рањено је у петак увече у нападу на један ресторан у Махачкали, главном граду Дагестана, где побуњеници прете нападима током Зимских олимпијских игара које ће бити одржане идућег месеца у Сочију.

Насиље је избило само неколико тренутака након што је на државној телевизији емитован интервју са руским председником Владимиром Путином, у коме је он обећао да ће осигурати потпуну безбедност на Олимпијским играма у Сочију, упркос страховима од наставка напада бомбаша-самоубица повезаних са исламистима.

У два напада које су бомбаши-самоубице извели крајем децембра на железничкој станици и у тролејбусу у јужном руском граду Волгограду, а које су истражитељи повезали са осумњиченима из Дагестана, убијено је 34, а рањено на десетине људи.

Исламистички побуњеници са седиштем у републикама у региону Северног Кавказа као што је Дагестан, који теже ка формирању независне државе, обећали су да ће прекинути Олимпијске игре у Сочију како би поткопали Путина, наводи француска агенција.

Међутим, Министарство унутрашњих послова Дагестана одбацило је спекулације да је напад у Махачкали дело побуњеника.

Танјуг

Видео снимак агенције ројтерс