Мајка убијеног младића из Панде: Тешко ми је као оног дана кад је мој Иван погинуо

milena radevic

Милена Радевић, мајка Ивана Радевића (25) једног од шесторице погинулих у кафићу „Панда“ у Пећи каже за Прессонлине да не верује ниједној причи „рекла казала“ док се не изнесу докази и док не буде донета правоснажна пресуда за тај злочин.

Најпре се тврдило да су злочин над српским младићима у „Панди“ починили албански терористи, да би недавно „Курир“ прво објавио причу да су то урадиле британска тајна служба МИ6 и јединице САС, а потом и другу причу да су то урадили Легија и његови људи по наређењу тадашњег шефа ДБ-а Радета Марковића.

– Не верујем ни у једну, ни другу, ни трећу причу. Док се не открије истина, док се не изнесу докази и дође до пресуде, тада ћу да поверујем. Не једна, него 101 прича је била досад – рекла је Милена Радевић за Прессонлине.

Она истиче да је објављивање најновије верзије доживела као стављање соли на ране.

– Ова прича из Курира ме је толико потресла да сам морала данас у болницу да примим инфузију. Ионако имам проблема са срцем. Све и свашта слушате и слике су тешке да их гледате. Било ми је тешко као оног дана кад је мој Иван погинуо – рекла је она.

Она каже да је њен син био регрутован као резервиста 1998. година и да је 28. јула био рањен у Стреоцу.

– После рањавање је скинуо униформу и онда 14. децембра се дешава овај злочин, а 24. марта 1999. године почиње НАТО бомбардовање – подсећа Милена.

Она каже да не зна чија је жртва био њен син.

– Да ли је он жртва рата или државе или тероризма? Нигде се не квалификује. Као да су пси изгинули. Грех је ћутати, треба доћи до истине и желим да знам чија је он жртва. То је моја борба. А док сам жива жалићу за њим – рекла је ожалошћена мајка.

Пресонлајн