СЛ: ГО СНП-а неће потврдити коалицију са ДФ у Беранама

Srpska-lista-crna-gora

Српска листа не вјерује да ће Главни одбор СНП-а верификовати коалицију те странке са Демократским фронтом у Беранама, јер би то, између осталог, значило и потврђивање закулисног савеза са Ранком Кривокапићем коме Горан Даниловић и Небојша Медојевић свакодневно нуде незаслужено мјесто лидера опозиције.

Зато чекамо одлуку Главног одбора СНП-а који, по Статуту те партије, даје сагласност поводом коалиционих наступа, укључујући и локални ниво. Нама је, прије свега, интересантно да ли ће највиши орган СНП-а, са прописаном већином, потврдити коалицију са онима који мјесецима, на крајње приземан начин, оптужују СНП за шуровање са ДПС-ом. Верификација коалиције са партијом чији су суштински лидери Небојша Медојевић и Горан Даниловић значила би да је СНП спреман на постизборну сарадњу и са СДП-ом што би чланство те партије које се борило за Југославију тешко прихватило.

Ми у Српској листи и даље вјерујемо да се власт не може рушити са онима који су гласали за Устав, са СДП-ом који је челична песница тзв. Црногорске православне цркве, нити са политичким конвертитима који су угасили Српску народну странку по задатку ДПС-а.  Српска листа и СНП могу да руше режим на свим нивоима иако никада идеолошки нећемо бити једно, али смо још од времена борбе за заједништво са Србијом, остали на истој страни одбране традиционалних вриједности.

Српска листа позива СНП да занемаримо неспоразуме који немају везе са интересима грађана Берана и повучемо конкретне потезе у циљу рушења ДПС-а. Умјесто што се сукобљавамо око монопола на ексклузивно заступање опозиционих или српских интереса, ред је да, за почетак, заједно наметнемо животне теме и помогнемо народу Берансела да ријеши еколошке проблеме које му намеће корумпирана власт у Беранама.

Анђелко Бубања, потпредсједник СЛ и носилац Српске листе у Беранама

Беране, 16. јануар 2014