Полицајци траже поништење незаконите одлуке о пензионисању

srpska-policija

Незадовољни полицајци са југа Косова и Метохије код Дачића

Неуставан и незаконит бриселски споразум, који је потписао Ивица Дачић, први су осетили српски полицајци са југа Косова и Метохије, који си због имплементације бриселског споразума напрасно пензионисани, најпре закључком, а затим и уредбом Владе Србије.

Пензионисани српски полицајци пред нову годину добили су решења о престанку радног односа, али не и решења о пензионисању.

Своје незадовољство полицајци су изразили на састанку у Врању са министром одбране Небојшом Родићем и замеником директора полиције Митровићем, који је иначе родом из Јариња и запретили да ће са породицама протестовати у Београду.

Њихове зантеве подржао је и синдикат полиције.

Јуче је њихову делегацију примио министар полиције и премијер Ивица Дачић и том приликом је договорено да се формира радна група која ће предложити нова решења, а вероватно ће се о овоме разговарати и у Скупштини Србије.

Вучићу и Дачићу у журби да предају Косово и Метохију Хашиму Тачију не смета кршење Устава, па су тако и полицајци са севера Косова за сада добили само решење о о отказу, а не и о пензионисању. Међутим, они су добили примамљивију понуду, запослење у КПС-у и српску пензију.

Тако ће они примати надокнаду по два основа, што је иначе незабележено у светској пракси.

Полицајци са севера Косова у групама већ одлазе у наставни центар полиције у Вучитрну. Обука траје недељу дана, а инструктори су искључиво Немци.

Српска Слога