Кадрови „Српске“ под косовским грбом!?

opstina gracanica

На интернет порталима већински српских општина јужно од Ибра у којима је победила ГИ „Српска“ у горњем левом углу стоји грб Косова и натпис Република Косово! У идентичне графички урађене сајтове су чак понегде унете и нове вести. Неки од изабраних градоначелника су изненађени, а неки тврде да су први пут чули да ту стоје обележја косовске државности.

На сајт општине Грачаница недавно су постављене нове вести о Божићној литургији, а градоначелник Бранимир Стојановић каже да општински портал не функционише баш најбоље.

„Верујте да ни сам не знам како изгледа. Због силних обавеза нисам стигао тиме да се бавим, али ће та тема доћи на дневни ред“, рекао је Стојановић.

Градоначелник Клокота Срећко Спасић каже да су сајт наследили од претходне власти и да од силних обавеза не стижу да се њиме баве.

Ни његов колега, градоначелник Новог Брда Светислав Ивановић, такође није упознат са садржајем општинског сајта, нити зна шта ће се све појавити кад на интернет претраживачу укуцате име општине на чијем је челу.

Шта пише на насловним страницама већинских српских општина приметили су грађани. Последњих дана су те странице подељене на друштвеним мрежама, често уз подругљиве коментаре.

Лидер СПОТ-а Момчило Трајковић не верује да локални политичари нису знали шта ће писати на интернет порталима општина у којима су победили.

„Они су унапред знали шта ће ту писати, а бирачи треба да их подсете шта су обећали и да су на критици постојећег стања добили изборе. Тако су и њихови ментори у Београду на критици политике Бориса Тадића и Борка Стефановића око Косова и Метохије добили доста гласова, а онда радили супротно. Ето сада је та политика дошла код нас. Дакле, једна прича пре, а друга после избора“, каже Трајковић.

Исто и на сајту Штрпца

Грб и назив Република Косово стоји и на сајту општине Штрпце у којој није победио представник ГИ Српска, већ бивши градоначелник Братислав Николић, кандидат Самосталне либералне странке.

Ј. Л. Петковић – Вести