Јонуз Муслиу: На седници влада ткзв. Косова и Албаније ће се разговарати о положају Албанаца на југу Србије

Jonuz Musliu

БУЈАНОВАЦ – Председник Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслиу потврдио је у петак да ће на заједничкој седници „влада“ Албаније и Косова 11. јануара једна од тема бити положај Албанаца у општинама Бујановац и Прешево.

Муслиу, који је и председник Скупштине општине Бујановац, изјавио је за агенцију Бета да би на заједничкој седници албанске и ткзв. косовске владе у Призрену 11. јануара, требало да се расправља о оснивању заједничког фонда Албаније и Косова намењеног „прешевској долини“, како Албанци називају део општина Прешево и Бујановац на југу централне Србије.

„Формирање заједничког фонда две владе за Албанце у Бујановцу и Прешеву је одлична идеја без обзира да ли ће тај фонд имати већа средства или само симболична. Ако је у буџету Владе Србије 45 милиона евра предвиђено за Србе на северу Косова зашто не би и из буџета Албаније и Косова нека средства била предвиђена за Албанце у прешевској долини“, казао је Муслиу.

Муслиу је рекао да још није сигуран да ли ће и он, или неко од албанских лидера из Бујановца и Прешева, присуствовати заједничкој седници албанске и ткзв. косовске Владе.

Бета