Оливер Ивановић отказао присуство конститутивној седници такозваној косовској општини К. Митровица

oliver-ivanovic1

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Одборници Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића неће присуствовати данашњој седници општине Северна Митровица, најавио је Ивановић.

Он је објаснио да је оваква одлука уследила због, како је навео, неозбиљности у организацији седнице и потпуног одсуства било какве комуникацује са потенцијалним коалиционим партнерима.

„Одговорност за оно што ће се дешавати сноси Српска“, рекао је Ивановић Танјугу.

Упитан да каже да ли то значи да ће се у Митровици ићи на нове изборе, он је одговорио одречно и додао да рок од по три пута по 15 дана за конституисање општинске власти тече од 24. децембра када није одржана седница коју је заказао будући градоначелник Митровице.
„Сутра истиче рок за седницу коју треба да закаже најстарији одборник и имамо још једну шансу да позив за седницу упути десет од укупно 19 одборника“, казао је Ивановић.

Скупштина општине Северна Митровица имаће 19 одборника. По шест ће имати ГИ Српска и СДП Оливера Ивановица, три одборника имаће ПДК, а по једног ЛДК, СЛС, ААК-ЛДД и Бошњачка странка Демократске акције.

У четири општине на северу Косова данас треба да буду одржане свечане седнице, на којима би одборници и градоначелници требало да дају изјаве и тако званично ступе на дужност, изјавио је градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић.

Вуловић је рекао Танјугу да ће седница у Лепосавићу бити одржана у 8.00 сати, у Зубином Потоку у 10.00, у Звечану у подне, а да би у 14.00 сати требало да буде одржана седница општине Северна Митровица.

Танјуг