Епископи се проводили на Куби, патријарх их пензионише?

spc sabor

На дневном реду Светог архијерејског синода ускоро би могао да се нађе случај „јако раскомоћених“ епископа, канадског Георгија и средњеевропског Константина

КАКО „Новости“ сазнају у круговима у врху Српске православне цркве на дневном реду Светог архијерејског синода ускоро би могли да се нађу епископи, канадски Георгије и средњеевропски Константин, иначе рођена браћа.

Према нашим информацијама, патријарху српском Иринеју стигао је из Канаде видео-снимак о боравку двојице владика на Куби – на мору. Владике су на Кубу отпутовали преко канадске туристичке агенције.

Односи епископа Георгија и дела верујућих Срба у тој епархији нису добри. Сада је наводно пред патријархом видео-материјал на ком су, поред осталог, владике на морској плажи „јако раскомоћене“.

Патријарх је, како сазнајемо, и сам затечен. Врло брзо могла би да буде покренута иницијатива за Георгијево пензионисање, што се прошле године догодило Константину, на ког су се годинама пре тога жалили верници и свештеници.

Константин је после пензионисања, пронашао мир у манастиру Тавна, код Бијељине, где има сестру монахињу, а у селу у Семберији, где су сви рођени, и брата свештеника.

– Сад ће, по свој прилици, црквени „врх“ после разматрања снимка са Кубе тражити од епископа зворничко-тузланског Хризостома, да откаже гостопримство бившем епископу средњеевропском, који је у тој светињи, пре хиротонисања у владику био духовник – каже један од епископа СПЦ.

Новости