„У Грачаници Вучић, а код нас Божић“

SRBIJA GRACANICA BOZIC

ГРАЧАНИЦА – Први потпредседник Владе Србије и лидер СНС Александар Вучић стигао је у тачно у девет часова у Грачаницу на Косову и Метохији где ће провести Божић.

Њега су испред порте манастира Грачаница дочекали градоначелници више српских општина на Косову и Метохији као и бројни грађани. На уласку у цркву, потпредседника владе поздравио узурпатор трона епискпа  рашко призренских Теодосије који ће служити божићну литургију.

Дуж пута од административног прелаза Мердаре до Грачанице било је видљиво велико присуство полиције која је обезбеђивала руту којом је пролазила колона са потпредседником Владе Србије.

Централној прослави Божића у Грачаници поред Вучића присуствују министар одбране Небојша Родић и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин, а домаћини су им нелегални градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић и председник грађанске листе „Српска“ Владета Костић.

Пред одлазак на Косово и Метохију Вучић је рекао да не очекује никакве проблеме и да одлази са поруком мира свим грађанима који живе на Косову и Метохији.

Вучић је најавио да ће се у Грачаници обратити пре свега обратити Србима, уз оцену да они данас са великом дозом самопоуздања могу да одлучују о својој будућности на другачији и бољи начин.

Он је навео да се на северу покрајине кренуло са инвестицијама, да је запослено око 200 људи, а да ће до јула бити запослено и 1.000 људи, приметивши да су то велике и добре вести.
„Увек ћемо помагати нашем народу, али и говорити да је све најбоље да чинимо у миру – да имају добре односе са комшијама Албанцима“, казао је Вучић.

Он је додао да нећемо слати „никакве поруке сукоба“. „Ми смо људи који размишљамо о будућности целе наше отаџбине, о економском просперитету, а не са неким да опробавамо своје мишиће – доста смо то радили у претходном периоду“, заључио је Вучић.

Танјуг / Срби на окуп