Принцезу Дајану убио хрват, извесни Борис?

princeza dajana

ЗАГРЕБ – Постоје наводни докази да смрт британске принцезе Дајане, која је погинула у саобраћајној несрећи у Паризу 1997. године, није била несрећа, иако су истражитељи објавили да немају намеру да поновно покрећу истрагу, пише данас „Јутарњи лист“, позивајући се на амерички „Глоуб“.

Насупрот службеним закључцима истраге прошле године, према којима је за несрећу крив Дајанин пијани возач Хенри Пол, „Глоуб“ износи потпуно нову теорију у којој се помиње и Хрватска.

Наводи се да је сама краљица Елизабета ИИ свом унуку и Дајанином сину принцу Вилијаму недавно предала досије са резултатима приватне истраге о Дајаниној смрти коју је наручила.

За разлику од полиције, која је одбацила тезу да је Дајана убијена по налогу међународних трговаца оружјем, краљичином истрагом се дошло до другачијих сазнања. „Глоуб“ тако тврди да је Вилијам ангажовао осмочлани тим који би ускоро требало да оде у планинско и шумовито подручје негде у Босни и Херцеговини, где се, наводно, крије извесни Борис, Хрват на челу наводног трочланог тима убица који су ликвидирали Дајану.

Вилијамови људи ће покушати да ухвате Бориса да би од њега сазнали детаље о наводном атентату и завери која му је претходила. Они мисле да би им мистериозни Хрват могао рећи где су друга двојица убица.

„Јутарњи лист“ наводи да је „Глоуб“ противречан у свом писању, будући да се на насловној страни наводи да се Борис не крије у БиХ, већ у брдовитом подручју Хрватске поред Јадранског мора.

Принц Вилијам се, према неким гласинама, повукао из војске како би се посветио тражењу истине о смрти своје мајке. Ипак, он никада није потврдио те гласине – службена верзија гласи да жели да се бави добротворним радом, а недавно се венчао и постао отац.

Танјуг