Вулину забрањена посета Ђаковици

vulin lazov i izdajnik

ПРИШТИНА – Косовска полиција није дозволила министру без портфеља задуженом за Косово и Метохију Александру Вулину да Бадњи дан и вече проведе у Ђаковици, већ само да посети Косовску Митровицу, Пећ и Грачаницу.

Вулин ће присуствовати паљењу бадњака у манастиру Грачаница, уместо у Ђаковици како је раније било најављено.

Министарство унутаршњих послова Косова саопштило је данас да је министар косовске полиције Бајрам Реџепи забранио посету Вулина Ђаковици и о томе, како се каже у саопштењу, одлуку донео 3. јануара.

У саопштењу косовске полиције се наводи да је Вулину дозвољено да посети Косовску Митровицу, Пећ, Грачаницу, али не и Ђаковицу.
„Вулину је омогућена посета Грачаници“, рекао је Танјугу портпарол МУП-а Косова Баки Кељани.

Вулин је, како је раније најављено, на Бадне вече требало да присуствује паљењу бадњака у манастиру Успење Пресвете Богородице у Ђаковици, а потом и вечерњем богослужењу.

Градоначелница Ђаковице Мимоза Кусари – Лила, наиме, оштро је реаговала на најављену посету српског министра Ђаковици за Божић. У поруци коју је упутила путем социјалне мреже Фејсбук она је апеловала на косовску владу, канцеларије ЕУ у Приштини и Бриселу, мисије Еулекса и Кфора да не дозволе посету Вулина, јер, „за то није ни време ни место“.

У међувремену, према писању Коха диторе, градоначелница је од званичника у Приштини добила, како је рекла, гаранције да посета српског министра Ђаковици неће бити реализована, а јутрос је обишла јединице локалне полиције и специјалаца, које су распоређене испред православне цркве у том месту.

Такве мере су предузете након што је наваљено да ће се испред цркве окупити грађани Ђаковице да протестују због најављене посете српског министра.
Кусари Лила је изјавила да ће Вулин посетити Косово, али не и Ђаковицу.

Танјуг