Основан Месни одбор „Срби на окуп“ Шабац-Мачвански округ

MO Šabac

Због потреба организованог деловања Светосавских снага из Мачванског округа, а на основу одлуке Свесрбског националног већа Срби на окуп  са 19 седнице, односнo благослова Владике Артемија, основан је МО Шабац- Мачвански округ. Оснивачка седница је одржана дана 29.12.2013.г. у трпезарији Катакомбе у Бадовинцима. На седници су присуствовали поред верификованих чланова и доста заинтересованих да приступе СНО “Срби на окуп“, као и неколико сестара из Бијељине, које намеравају да приступе организацији и да оне знају још људи који би то учинили, што ће омогућити да се и у Семберији саберу Светосасавске снаге.

Седницом је преседавао члан СНВ Срби на окуп Богдан Мијушковић, који је након молитве, у уводној речи упознао присутне са радом и циљевима организације. Том приликом изабран је Управни одбор кога чине:

 

  1. председник   Горан Живковић
  2. секретар        Владимир Благојевић
  3. благајник      Жељко Петровић
  4. члан               Богдан Мијушковић
  5. члан               Стеван Шимуновић
  6. члан               Синиша Росић
  7. члан               Перица Андрић

 

Након тога је договорено о наредним задацима, при чему је наглашена потреба да се што више људи упозна са радом организације. Због тога је у плану да се у наредном периоду одржи више трибина на подручију Мачванског округа, на којима би овај крај Србије могао да се упозна са организацијом Срби на окуп. Такође је истакнуто да се све активности предузимавају по одобрењу Свесрбског националног већа Срби на окуп, односно благослова Владике Артемија, због чега треба да се свако према својим могућностима труди да изврши послушање.

Како радили, тако нам Бог помагао!

МО Шабац- Мачвански Округ

грешни раб Божији Горан Живковић