Вулин: Наша дипломатија даје резултате, леци о наплати осигурања се на прелазима више не деле

vulin1

БЕОГРАД – Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је јутрос да се леци на администативним прелазима више не деле возачима и да од 8. јануара неће бити наплате осигурања за аутомобиле који прелазе административну линију са Косовом и Метохијом.

„Још јуче су престали да деле летке на администативном прелазу и ми смо били у комуникацији са Еулексом, представницма Срба на Косову и Метохији и све што радимо радимо у договору“, рекао је он Вулин РТС-у.

Вулин је поручио да ништа што није договорено у Бриселу не може да буде спроведено на терену, напоменувши да је створено поверење између Срба на Косову и Владе Србије и да они знају да сви огани владе раде заједно са њима.

Иначе, пре неколико дана на административним прелазима Јариње и Брњак на северу Косова возачи су добијали летке на којима је писало да од 8. јануара почиње продаја полиса граничног осигурања.

У летку који су добијали возачи на прелазу Брњак пише да ће на овом и прелазу Јариње од 8. јануара 2014. године почети продаја полиса граничног осигурања, да је то у интересу возача и да се на тај начин пружа покриће за евенуално насталу штету у удесима у друмском саобраћају. Летак је исписан на српском, албанском и енглеском језику, а дељен је возачима који су из правца централне Србије улазили преко Брњака на север Косова.

Леци се, како је казао Вулин, више не деле.
„Како су дошли, тако су и отишли истог секунда пријавили смо то Еулексу, они су на крају деловали и то је повучено након реакције Београда, Срба са Косова и Еулекса“, казао је он.

Упитан о томе да ли се ове године могу очекивати избори, Вулин је одговорио да ће о томе одлучивати лидер СНС Александар Вучих, који је, како је казао, и до сада доносио добре одлуке и да ће избора бити „ако настави да се прави оваква атмосфера и ако све оно што ова влада ради буде омаловажавано, понижавано и вређано“.

Танјуг