У центру Загреба одржана миса за усташког злочинца Анту Павелића (ВИДЕО)

Ante_Pavelic_und_Joachim_von_Ribbentrop

У самом средишту Загреба, у базилици Срца Исусовог у Палмотићевој улици, и ове је године одржана миса задушница за усташког злочинца, поглавника НДХ Анту Павелића, преноси „Индеx.хр“.

Активисти Грађанске акције, њих 30-ак, окупило се испред цркве у Палмотићевој с циљем спречавања одржавања мисе. Својим тијелима покушали су блокирати улаз у цркву. На миси се, према процјенама активиста, окупило стотињак људи, а цијела акција Грађанске акције протекла је мирно.

„Није било већих инцидената, било је нагуравања, довикивања и вријеђана од стране фашиста, али полиција није морала интервенирати“, кажу из Грађанске Акције. Њихов циљ данас био је послати јасну поруку – Анте Павелић не припада у јавни простор Хрватске!

„Не дозвољавамо да се у центру Загреба одвија противзаконито величање фашистичких злочинаца. НЕ фашизму у моме граду! Уколико се људи желе молити за душу Анте Павелића, могу то радити у тишини свога дома“, поручили су активисти Грађанске Акције и Антифашисти Хрватске.

Након акције, активисти су на Фацебоок страници Грађанске акције објавили:

„Акција хакирање мисе у част Анте Павелића је успјешно завршена и усташоиди су примили тежак ударац, а њихова „светиња“, покојни крвник и злочинац сад се од муке окреће у гробу. Наравно, наши колеге су ишли у миран просвјед којим су жељели скренути позорност јавности да католичка црква подржава овакво слављење злочинца као и дио грађанства што још увијек велича злочиначку НДХ-а но ипак било је мањих инцидената“.

Аваз.ба / Срби на окуп