Општину Грачаница оборили због српске заставе

kosovo-parlament-1

ПРИШТИНА – Такозвано министарство администрирања локалне самоуправе Косова саопштило је да нису испоштоване законске процедуре приликом инаугурационе седнице Скупштине општине Грачаница која је одржана 24. децембра ове године.

Такозвано Мминистарство локалне самоуправе је од органа општине Грачаница затражило да предузме хитне законске мере за одржавање инаугуративне седнице онако као је то предвиђено законодавством на снази у „Републици Косово”, наведено је у саопштењу, али није објашњено која је законска процедура прекршена.

Поједини медији извештавали су да на инагурационој седници није било обележја Косова, а да је била истакнута застава Републике Србије.

„Министарство” је саопштило и да ће преко својих званичника надгледати остваривање захтева за поновно одржавања инаугуративне седнице и потписивања свечане изјаве одборника и градоначелника.

„Одборници Скупштине општине Грачаница и градоначелник не могу предузети мере које имају правни ефекат до давања нове свечане изјаве, како је предвиђено законом о локалној самоуправи,” стоји у саопштењу.

Према закону о локалној самоуправи, градоначелник општине може бити разрешен дужности одлуком ткзв. Владе Косова у року од тридесет дана уколико сматра да је градоначелник прекршио Устав и применљиве законе.

Бета