„НВО ЦПЦ створила Коминтерна, а Ватикан помагао“ (ВИДЕО)

takozvani mitropolit

Протојереј ставрофор Момчило Кривокапић, казао је да је пројекат стварања такозване црногорске цркве подржан од стране Ватикана, те да о томе постоји документација.

Он је истакао да је почетком седамдесетих година почела комунистичка параноја, и да се тада први пут пориче легитимитет владике црногорско-приморског.

“Тада се упорно говорило о промени идентитета. Постојали су само покушаји монтенегризације. Седамдесетих се већ пише – црногорска црква, Црногорци. У тој етногенези један Марксиста говори да смо ми Црногорци све сем Срби“, рекао је архијерејски намесник бококоторски.

Према његовим речима, комунисти су Мираша Дедеића убацили на теолошки факултет.

“Једини дипломирани теолог у Београду чијег досијеа нема је Мираш Дедеић. Она је из УДБА-шких структура убачен на теолошки факултет“, рекао је он.

Доласком митрополита Амфилохија, тврди Кривокапић, руше се сви планови Ватикана.

“Када Амфилохије долази руше се сви планови Ватикана. Амфилохије, као јак теолог, направио је пометњу. Тада већ настаје оно што данас видимо. Све је смислила Коминтерна, а Ватикан помагао. Ако желимо да имамо нормалну цркву, морамо је имати на оним основама на којима су је поставили апостоли и Свети Сава“, закључио је он.

Видео извештај са премијере документарног филма “Што ћемо ми ноћас ође“ биће објављен ускоро. Документарац можете погледати на линку на крају текста.

Говорећи о документарном филму „Шта ћемо ми ноћас ође“, новинар ИН4С-а Горан Ћетковић казао је да је његова премијера својеврсна ексклузива, јер се ради о једином видео материјалу са „историјског“ скупа оних који су отворено пројектујући нестанак српства и Српске православне цркве у Црној Гори на траги-комичан начин „врнули аутокефалност ЦПЦ“.

„О дружини Мираша Дедеића је погрешно рећи да су секта. Чак и секта свој рад управља по мање материјалистичким циљевима. Ова циркусијада, финансирана од самог врха тадашње и садашње власти, по неким црним слутњама треба да послужи као форма за законску инаугурацију нове вјере у држави, како нам ових дана најављују високи службеници ДПС-а, што мора да забрине сваког добромислећег грађанина”, рекао је Ћетковић.

in4s.net