Тачи: Нобелову награду заслужују сви грађани Косова, а нарочито „војници“ који су дали свој живот за слободу

taci

Приштина – Злочинац Косова Хашим Тачи изјавио је да је почаствован номинацијом за Нобелову награду за мир и да то признање, више него ико други, заслужују грађани Косова.

„Говорим вам из срца: без обзира шта се деси, Нобелову награду за мир, јунаштво, храброст, разборитост заслужујете ви, грађани Косова, више него ико“, написао је Тачи на свом Фејсбуку.

Тачи је додао да је увек у животу, при доношењу сваке одлуке, имао у виду интересе Косова и свог народа.

Награду заслужују наставници који су отворили школе, лекари који су лечили ране и војници који су дали свој живот за слободу, додао је Тачи.

„Боља будућност за нашу децу једини је мој животни и политички мотив. Ваше поверење на том путу за мене је најзначајније. Остало је мање важно. Зато номинација за Нобела припада вама грађанима Косова“, закључио је Тачи.

Конгресмени САД Елиот Енгел, Роберт Едерхолт, Тед По и Емануел Кливер, предложили су Тачија и Ивицу Дачића и високу представницу ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон за Нобелову награду за мир, за 2014. годину због њихове кључне улоге у нормализацији односа Србије и Косова.

У образложењу предлога истиче се да Бриселски споразум, који су у априлу потписали Дачић и Тачи уз посредовање Ештонове представља драматичну и историјску прекретницу и за Србију и за Косову као и за турбулентни балкански регион у целини.

Бета