Дачић: Почетак преговора са ЕУ биће додатно оптерећен „новим договором“ са Приштином

dacic-ivica-izdajnik-kosova

БЕОГРАД – Премијер Владе Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће наставак дијалога са Приштином бити у јануару, али да датум још није заказан.

„Још није заказан наставак дијалога. Више се помиње 17. него 19. децембар. Још нисам дао потврду тога управо зато што желим да знам шта је циљ,“ казао је он у изјави новинарима после обраћања на конференцији „Пословна конференција Србија-дијаспора“.

Дачић је казао да сматра да је без обзира на све притисак да се наставе разговори неколико дана пред прву међувладину конференцију са ЕУ, вероватно уз очекивање да се мора доћи до неког договора „додатно оптерећење.“
„Када сам говорио да ће те тензије и притисци бити настављени управо сам мислио на тако нешто.“, поручио је он

Дачић је најавио да ће 9. јануара радне групе по разним темама наставити рад.

Он је рекао да очекује да ће се у наставку дијалога, поред нових тема разговарати и о онима о којима је постигнут договор.
Међу њима су имплементација питања као што је Заједница српских општина, истакао је Дачић, додајући да мора да се ради на статуту и да дође до конститусисања.

Даље, како је додао, биће речи и о правосуђу, телекомуникацији, али и новим темамама које је унео Београд, као што су између осталих питања имовине и положај цркве.

ТАНЈУГ