Још једном о синоћној шиптарској изложби у Београду

Siptari u bg
Синоћ већ око 17 часова испред Културног центра у Београду и око њега су се стационирале јаке полицијске снаге са пуном опремом за разбијање протеста. Али још већи број полицајаца у цивилу је био распоређен у Кнез Михајловој, према Народном позоришту и Теразијама. Повод оволиких снага полиције је био сачувати изложбу фотографија уметница са „Косова“ од Срба који су били и остали „лоши момци“ увек убице, силеџије, а никад жртве. Срби су тако представљени у целом свету али сада је нови моменат, потребно је да се на основу једног злочина Срби представе убицама у самом Београду и да схватимо како је „добро што је Београд поклонио Шиптарима, жртвама разуларених Срба, Косово и Метохију“, како Бриселски споразум нема алтернативу, како је Европа наш сан и још хиљаде прича које вређају интелигенцију обичног човека.
Насупрот многобројним момцима у плавом, али и у цивилу, а то су момци са моторолама, патикама, кожним јакнама, а неки и са тамним наочарима, и осталом пратећом опремом, који су претили свима около, узимали документа, забрањивали пролаз, тако да смо сви помислили да ће сваки час доћи Тачи и Харадинај са Вучићем и Дачићем под руку. Мала група „реакционара“ у које и ја спадам није могла да се приближи Културном центру, право пролаза су имали само новинари и „Београдска елита која је била на списку“ и који су имали право да присуствују изложби слика.
Иако је било мало оних који су били напољу са сликама Српских жртава у рукама то није поколебало одлучне српске полицајце да их изгурају до половине Кнез Михајлове улице, а они су се јуначки борили певањем песама о Косову.
Куку теби Србијо, чија си ти? Нема горе по Србина него били светосавац и патриота у Београду. Вечерас је на улицама било свега стотинак демонстраната, али ипак жар гори, нема ватре али има дима. Хвала свима онима који су изашли вечерас на улице Београда… каже полицајац „морам да радим за плату“, јадна си Србијо када те продају за плату, заборавили су да Бог све види, да је плата на небесима, а не у џепу. У Београду је мрак иако је осветљен разним лампионима и јелкицама.
Опрости им Боже не знају шта раде!

Срби на окуп