Вечерас шиптарска изложба у Београду, родољуби то неће дозволити?

siptar terorista

У Културном центру Београда од 18 часова одржаће се изложба две Албанке о злочинима над Албанцима у Подујеву.

Док неки сматрају да је ова изложба нова провокација, десничари су отишли корак даље и најавили вечерас упад на изложбу са паролама “Смрт Србима” и “Косово Република“.

Наиме, националистички покрет “СНП Наши” позвао је на званичном сајту “све на изложбу шиптарских уметница”, док су у коментарима садржане претње.

Културни центар Београда биће домаћин ове изложбе, а питање које се отвара је да ли би Срби могли да у Приштини организују изложбу о убиству дечака на Бистрици у Гораждевцу, о масакру српских жетелаца у Старом Грацком или масакру српске деце у кафићу „Панда” у Пећи.

– Овај догађај је провокација. С обзиром на околности и терор над Србима на КиМ овакве изложбе треба да се услове организовањем изложби о страдању нашег народа. Треба представити страдања од 1999. до данас, да не кажем од 1878, или из 1912, или изложбе о прогону Срба са Косова у Југославији. Такав догађај требало би организовати не само у Приштини, него и у Тирани која је данас центар Албанаца са Косова. Нисам сигуран да је то могуће – рекао је историчар Милош Ковић.

Јаке полицијске снаге обезбеђиваће вечерашњу изложбу, а одређени број полицајаца већ сада је распоређен у и око Културног центра Београда.

– Пријавили смо уредно догађај и полиција ће обезбеђивати вечерашњу изложбу. Не плашимо се и очекујемо да све прође без инцидената – рекли су у Културном центру Београда.

Ало